Kako nas u proteklih nekoliko tjedana prati izrazito hladno vrijeme, svi se želimo ugrijati nekim toplim obrokom. Sigurno se možete složiti kako nema boljeg od tople juhe – i to one domaće koju pamtimo iz djetinjstva. Zato vam donosimo recept domaće pileće juhice, jer pileća juha se vrlo jednostavno napravi i za svačiji je budžet.

Sastojci:

– pile srednje veličine ili samo pileći hrbat
– 3 do 4 mrkve
– 20 dag celera u korijenu
– 2 korijena peršina
– nekoliko komadića karfiola
– 1 crveni luk
– 2 listića lovora
– soli i papra po ukusu

Priprema:

Pa krenimo. Za početak je dobro imat jedan malo veći lonac. Vodu u loncu grijemo dok ne prokuha. Onda dodajemo piletinu koju pustimo da se kuha na laganoj vatri, nešto više od sat vremena. Zatim dolazi “zadnja ruka” – dodaje se povrće.

Što više povrća stavite, to će juhica biti ukusnija i zdravija. Kada ste u lonac dodali povrće, sve zajedno kuhajte još nekih pola sata. Nakon toga juha je spremna za jelo.

Po želji možete dodati još i rezance kako bi juha bila bogata i zasitna.