Svatko postavlja vlastite prioritete, ali svima dan traje jednako, 24 sata. Nekome su to djeca, nekome posao, studiranje ili pak partner. Ključno je da se kod određivanja prioriteta odreknemo težnje ka savršenstvu jer toga nema.

Kuhanje, usisavanje, pranje rublja, peglanje – sve su to poslovi koje žene radne usputno uz svoje poslovne obveze, društveni život i privatne preokupacije. Po svim statistikama one puno više rade neplaćeno. Pitamo se je li moguće balansirati privatni i poslovni život?

U svakoj dobnoj podskupini podjednak je broj radno sposobnih muškaraca i žena. Međutim na menadžerskim pozicijama manje je žena. Možemo reći kako je situacija na tržištu danas poprilično neobična – „60 % obrazovanih mladih žena izlazi sa studija, a kada dođemo na tržište rada i pogledamo nekakve pozicije većeg utjecaja, veće moći, bolje plaćenih poslova, ti poslovi su još uvijek u rukama muškaraca“ tvrdi Diana Kobas Dešković, stručnjakinja za ženski lidership.

Nakon što završe formalno obrazovanje neke žene zbog majčinstva ili drugih razloga zapostave svoje karijere. No, ne možemo umanjiti činjenicu da postoji sve više muškaraca koji su svjesni da su u obiteljima jednako važne obje karijere.

Upravo zbog toga u cjelosti vam prenosimo prilog emisije Informer Nove TV.