Vrijeđanje, ismijavanje, svako psihičko i fizičko zlostavljanje ili bilo koji oblik maltretiranja na radnome mjestu podrazumijeva mobbing. No, kako ga prepoznati?

Riječ je o radnjama koje vas vrijeđaju ili zlostavljaju, ali naravno imaju svoju težinu. Ako vam pak šef kaže da nešto morate obaviti do točno određenog sata, ili vam je zabranjeno pušiti u prostorijama u kojima radite, to se ne smatra mobbingom.

Nažalost u Hrvatskoj mobing nije rijedak slučaj, a zakonodavni okvir kao da mu ide u prilog. Proživljavanje takvog ponašanja iziskuje i fizičke tegobe.

Kada postanete višak, stigmatizirani ste i kao takvi odbačeni. Rijetki su oni koji s takvim osobama suosjećaju, a većina im nerijetko okreće i leđa. Neki iz straha da ne bi bili također kažnjeni ukoliko se vide u društvu osobe koja je višak, a neki kako bi pokazali lojalnost nadređenima.

U zdravstvenom sustavu postoji šifra Akutno stanje na stres, što je najčešće uzrokovano smrću bliske osobe ili mobingom. Dakle, mobing proizvodi toliku količinu stresa kao i kad izgubite nekog voljenog.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne priznaje mobing kao ozljedu na radu tako da ukoliko želite doći do svojih prava morate na sud. No, iako su nam najčešće asocijacije uz mobing fizički sukob ili psihičko maltretiranje, ignoriranje je također oblik narušavanja i to poprilično opasan.

Zamislite se u situaciji u kojoj ovisite o svom rukovoditelju koji vam treba davati određene savjete i dopuštenja, a on to namjerno ne čini. Dolazi do toga da vi ne možete biti učinkoviti na poslu. Traumatizirani ste i to se često održava i na vaš privatni život i obitelj jer prenašate svoje probleme i brige na ostale. u takvim trenucima najbitnije je da imate oslonac koji će vas podržati i pozitivno usmjeriti dalje.

Mobing negativno utječe i na cjelokupnu radnu atmosferu, a na neke zaposlenike djeluje tako da se pretvaraju u bešćutna bića, dok drugi strepe od straha. Bilo kakav oblik nasilja i zlostavljanja na radnom mjestu mora biti zabranjen i prijavljen.