Novopečeni roditelji imaju bezbroj briga i nose se s brojnim važnim odlukama. Jedna od njih je svakako i odabir kolica za bebe. Zanimalo nas je kako odabrati ona prava i na što treba posebno obratiti pozornost pa smo posjetili dućan za dječju opremu Babyland.

Kažu nam da bi kvaliteta svakako trebala biti na prvom mjestu, no ono što je jednako bitno jest da su kolica vašoj bebi udobna. Obratite pažnju da su unutarnje blazine na košari od pamuka, da se mogu jednostavno skidati i prati.

No, osim kvalitete, ne treba zanemariti ni funkcionalnost kolica. Zato se danas mnogi roditelji odlučuju za kombinaciju kolica koji rastu s bebom, takozvana 3u1 kolica. Takav tip kolica osim košare za novorođenče uključuju i sjedalicu za bebu do godine dana te sportski dio za šetnje u kojem dijete, kada poraste, može sjediti.

Upravo su šetnje i korištenje kolica još jedan kriterij prema kojem trebate birati kolica za svoju bebu. Naime, ako ne živite u gradu i vozit ćete ih po neasfaltiranim puteljcima ili općenito neravnom terenu, tada izaberite kolica s velikim kotačima.

Također, vodite brigu da će vam kolica trebati u raznim godišnjim dobima. Bilo bi dobro da nabavite zimski pokrov koji će vaše dijete štitit od hladnoće, ispod kojeg imate dovoljno prostora da ga umotate u dekicu, a za vrijeme ljetnih mjeseci, kada šetate na otvorenom trebat će vam zaštita od komarca

Međutim, gdje god odlazili i gdje god se našli ono što roditelji stavljaju ispred svega drugog je dobrobit njihova djeteta. Zato kada je riječ o kupnji kolica žele biti uvjereni da će njihovo dijete u njima biti sigurno. To znači da kolica trebaju imati mogućnost kočenja i amortizere koji će bebi osigurati udobnost tijekom vožnje.

Naš je prijedlog da se u kupnju kolica svakako uključe oba roditelja i da se kolica isprobaju već u trgovini kako kasnije ne bi postojalo ništa što bi vas moglo iznenaditi ili umanjiti sreću i uživanje u šetnji s vašom malom bebom.