Estetski zahvati koji prikrivaju starenje više zaista nisu rezervirani samo za bogate i slavne. Ti su postupci sve dostupniji i pristupačniji, a na njih se odlučuje sve više – još uvijek uglavnom žena.

Biti vječno mlad – ili bar tako izgledati svojevrstan je imperativ u današnje doba. A koji je to najjednostavniji, najbrži i najpristupačniji postupak za skidanje godina sa svoga lica? – Hijaluronski fileri.

Glavni sastojak filera je hijaluronska kiselina koja se inače nalazi u našem tijelu. S godinama imamo je sve manje u koži, zbog čega dolazi do starenja kože i pojave bora.

Hijaluronskim filerima se puni volumen kože i popunjavaju bore lica. Najčešće se u svrhu pomlađivanja ravnaju nazolabijalne bore, one oko očiju, između obrva, te na čelu. Učinkoviti su i kod korekcije usana, daju im veći volumen, a izgledaju prirodno.

U posljednjih nekoliko godina doktori dentalne medicine sve više se bave takvim estetskim zahvatima. Posljedica je to razvoja estetske stomatologije.

„Mislim da to nikada neće biti samo trend u smislu da će doći i proći. Antiaging medicina vrlo vrlo rapidno progradira.“ (Vivian Jurković, dr. med. – Clinika Dentalsan)

Edukacija o ispravnoj primjeni važna je za zadovoljstvo pacijentica. Učinak traje od 5-8 mjeseci, a zatim se može ponoviti. Kako je hijaluronska kiselina prirodni sastojak naše kože, ne postoji opasnost pri razgradnji i resorpciji filera.

Ono na što liječnici upozoravaju kada je riječ o filerima, je da treba znati reći kada je dosta.