Estetika intime novi je trend u estetskoj kirurgiji usmjerena na uljepšavanje i korigiranje nedostataka na vanjskom i unutarnjem spolovilu žena i muškaraca.

Možemo reći da je estetika intime jako dugo bila tabuu tema. Međutim sve više pacijentica dolazi s određenim upitima i određenim prohtjevima kako bi korigirale neke estetske, a možda i funkcionalne smetnje vanjskog spolovila, kaže nam primarius Zoran Veir.

Jedan od najčešćih i najdugovječnijih postupaka je lasersko ili takozvano trajno uklanjanje dlačica s intimnog područja.

Osim toga, pacijenti dolaze na zahvate kao što su smanjivanje malih i velikih usana vagine, što je jedan on najčešćih zahtjeva pacijentica. Na ovakve postupke se mnoge žene odlučuju nakon trudnoće, točnije poroda.

Žene nakon poroda mogu imati oslabljen mišić vagine koji se može kirurškim postupkom tzv. plikacije suziti, ili se može pristupiti tzv. vaginalnoj rejuvenaciji putem laserskih tretmana gdje se sluznica radiofrekvencijom i drugim tretmanima zatežu, odnosno regeneriraju.“ (prim.dr.sc. Zoran Veir dr.med – Poliklinika Veir)

Premda govorimo o nježnijem spolu, estetika intime nije rezervirana samo za žene. Muškarci često koriste liposukciju pubične regije, pojačano nakupljanje masnih naslaga iznad penisa.

Liposukciju pubične regije rade i žene, pogotovo prije ljeta i uskakanja u kupaće kostime. A ono što možda niste znali je da kirurzi danas mogu i obnoviti himen.

Najčešći motiv za himenoplastiku su religijska uvjerenja. Ono što je privlačno kod postupaka vezanih uz estetiku intime je što su bezbolni, a oporavak je gotovo trenutan. Najčešće se rade u lokalnoj anesteziji, pogotovo laserski tretmani bilo uklanjanja dlačica, bilo rejuvenacije kože.

U posljednjih tri do četiri godine došlo je do svojevrsnog buma interesa za zahvatima estetike intime. To više nije tabuu kao nekada, a opcija i metoda je sve više.