Celulit je, bez sumnje, jedan od najvećih neprijatelja ženama diljem svijeta. I dok se većina pripadnica ljepšeg spola opretećuje celulitom samo zbog estetskih razloga, on je ustvari je sistemska bolest koja se manifestira potkožnim nakupinama masnog tkiva.

Ponajviše ga uzrokuju loše životne navike, loša prehrana i slaba tjelesna aktivnost. Osim toga potiču ga pušenje, hormonalni disbalansi, ali jednako tako važan faktor je i genetika – pa na njega nisu imune ni mršavice.

Žene griješe kada borbu sa celulitom započinju ekstremnim dijetama. Pobjeda nad celulitom je moguća, ali borba nije jednostavna. Pomoći vam prije svega mogu eterična ulja i kreme koje potiču cirkulaciju.

Potvrdila nam je to i stručna savjetnica kozmetike Afrodita, Mojca Hernaus, koja je još dodala kako – “Prva i najvažnija stvar jest detoksikacija, pročišćavanje, ne samo tijela, nego i kože. Samo koža koja je dobro pročišćena može poslije apsorbirati u sebe aktivne sastojke iz proizvoda koje ćemo kasnije stavljati.”

Stoga, tretman protiv celulita započinje se kvalitetnim pilingom kože na bazi eteričnih ulja. Nakon njega dobro dođe drenažna maska recimo na bazi gline, a koriste se i masažne tehnike.

Potrebno je nekoliko posjeta kozmetičarima. Oni prema tipu kože i stilu života osobe odaberu tretmane. No, ne smije se zaboraviti ni na njegu kod kuće. Za to postoje anticelulitni preparati s hladnim ili vrućim efektom.

Kojega ćemo predložiti ovisi o samoj strukturi kože. Ako ima netko vene, kapilare, sindrom teških nogu, tada ne radimo s toplim efektima. Više radimo s proizvodima koji imaju ugrađene cooling agente, to su efekti hlađenja.“ (savjetnica kozmetike Afrodita, Mojca Hernaus)

Ako ćemo iskreno, celulit neće nestati preko noći – jer preko noći nije ni nastao. Vremena još ima, ima i načina, potrebno je samo pokucati na prava vrata.